W- Sport ( S Sport+ ve Tivibu Go)

 Sn Arkadaşlar 

W- Sport şu an dünya üzerinde 30 ülkede yayın yapıyor.Hollanda'da KPN , Belçika'da Telenet ,Orange ve Proximus Fransa'da free , Lüksemburg 'da Tango ve Post , Portekiz 'de MEO ve NOS , Güney Doğu Afrika 'da bazı ülkelerde,Sahra Altı Afrika'da bazı ülkelerde olduğu gibi yakın zamanda Türkiye 'de S Sport+ 'da ,Hong Kong 'da Now TV de , Malezya'da Astro platformlar'ında yayına başlamıştı. Yakında 31.ülke olarak Macaristanda da yayına başlayacak.Kanal yayına başladığı tüm ülkelerde akış digital platformları, IPTV  ve digital kablolu platformlar 'dan yayın yapıyor.

W-  Sport ülkemizde S Sport+'dan sonra Tivibu Go'da 76 .Kanalda HD görüntü de yayına başladı. (EDGE sport platform'dan çıkarıldı)

https://www.w-sport.com/tr/where-to-watch/

W -Sport yalnızca bayan sporlarına adanmış ilk spor kanalıdır.7/24 yayın yapan kanal, 300'den fazla canlı futbol maçı , özet ve spor haberlerinin de aralarında bulunduğu yılda 2.000 saat orijinal içerik Ayrıca canlı olarak voleybol , basketbol, motor sporları,atletizm ve triatlon yayınları sunuyor.

İngiliz Kadınlar Süper Ligi (WSL), ABD Kadınlar Futbol Ligi (NWSL), Alman Kadınlar Bundesliga , İtalyan Kadınlar Futbol Ligi ( Serie A Femminile) ve İsveç Damallsvenskan Liglerin'den canlı futbol maçları yayınlıyor.

W- Sport, ayrıca Kadınlar Voleybolu Bundesliga , Süper Lig Triatlonu , Birleşik Krallık Netball ve basketbolu, jimnastik ,plaj voleybolu, boks, tenis, atletizm ve PAC- 12 çoklu sporlardan canlı yayınlar sunuyor.

Kanal kadın sporlarının değerindeki potansiyeli de  giderek daha fazla olduğunu belirtiyorlar.Barclays İngiliz Kadınlar Futbol Ligi'ne (WSL) isim sponsoru olarak 30 milyon £ yatırım yaptı ve ayrıca Visa ,2023 Kadınlar Şampiyonası 'nın sponsorluğunu üstlendi değeri 20 milyon dolar dan fazla yatırım yaptı.

Yapılan araştırmalara göre dünyada bayan sporlarını izleyenlerin çoğunluğunu 24-35 yaş erkekler oluşturuyor.Erkeklerin favori sporu olarak gördükleri voleybol sporu araştırmalara göre erkekler bütün güzel bayanların  voleybolcu olduklarını bu yüzden en çok izlediğimiz spor voleybol diyorlar. Futbolcu bayanların ise ilgi çekmediklerini yapı olarak erkek gibi olduklarını söylüyorlar.

Araştırmalara göre 1987'de dünya genelinde yüzde 28'i bayan sporcu iken ,2018'de ise yüzde 40 civarında sporcuların neredeyse yarısını bayanlar oluşturmasına rağmen spor yayınların yüzde 5 'inden azı kadın sporlarınına yönelik.




Yorumlar

Popüler Yayınlar