Eutelsat Hot Bird GlobeCast Bir Transponderi Bırakıyor

 Sn Arkadaşlar

Fransız küresel uydu operatörü GlobeCast British Broadcasting Corporation İngiliz haber kanalı BBC News'in burada standart tanımlı yayın yapan (SD) kanalını kapatma hazırlıklarına başladı.

BBC  World News kanalın daha sonra BBC News Europe olarak 20 yıldan fazla süreyle bu frekansta  MPEG-2/ SD formatında devamlı yayın yapiyordu.28 Ocak 2006 yılında PAL formatındaki analog yayın yapan yerini aldı.

Bu frekansda GlobeCast; BBC World News, KTO,  JSTV1,  CNN, Euronews, Channel 1  Russia, Planeta Sport gibi kanallar'dan yayın sağlıyordu.

Kanal şimdi  Hot Bird 13°E  13G 'de 11034 V 27500 frekasında SD olarak (FTA) olarak başladı.Ayrıca GlobeCast frekansından verilen Ulusal Cezaevi Radyosu (National Prison Radio Network) bu frekansdan yayına başladı. Kár amacı olmayan Hapishane Radyosu Derneği 'ne ait olan İngilizce yayınla Brtinyada'ki cezaevi mahkumları için yayın verilen bir hizmet bu iki yayın yine GlobeCast 'ın frekansı üzerinden veriliyor.

GlobeCast bir yıldan beri 94 numarılı transponderi ( 12597. V. 27500) bırakmaya çalışıyordu gecikmişti sebebi ise GlobeCast ın bazı yayıncılarla olan mevcut sözleşmelerin'den kaynaklanıyordu.





Yorumlar

Popüler Yayınlar