CCTV 4 Europe HD Hot Bird

 Sn Arkadaşlar 

Çin Halk Cumhuriyeti kamu yayıncısı (China Central Television) uluslararası kanalı olan CCTV 4 Avrupa versiyonu  SD yayıncılığını bıraktı.

CCTV 4 2016 yılında başlayarak (Avrupa,Asya ve Amerika) olmak üzere 3 versiyonda yayın yapmaktadır.Dünyanin dört bir yanindaki Çinlilere ve bu kanalları izlemek isteyen kişilere yöneliktir.Kanalda genel içerikli yayınlar vardır.

Ayrıca kamu yayıncısı China Central Television'ın (CCTV) ,uluslararası alanda Chiana Global Television Network (CGTN) ile işletilen (yan kuruluşu) CGTN ile başlayan 8 kanalı vardır.

CGTN TV Channel

CGTN Documentary

CGTN Arabic

CGTN Africa

CGTN America

CGTN Russian

CGTN Spanish 

CGTN French

Çin Halk Cumhuriyetin'de kamu  yayıncılığı iki türlüdür.CCTV ile başlayıp , arkasından sayı gelen  kanallar Çin sınırları içersinde halka ücretsiz şekilde yayın yapmaktadır.

Digital platformlarında (Uydu,kablolu ve IPTV) platformlarında da bu kanalların yayınları vardır. ( 20 TV kanalı vardır) Bu kanalların içersinde 1 kanalı 4K olarak düzenli olarak yayını vardır. 2022 yılında Çin Beijing de düzenlenen Kış Olimpiyatlarını halka açık yerlerde 8K-UHD olarak yayın vermişlerdir .Düzenli olarak yayını yoktur.Buradaki kanallar CCTV ile başlar arkasından sayı olarak gelir.

Genel,belgesel,eğlence,spor,finans,müzik, film,dizi,çoçuk,askeri,tarım, bilim ,toplum (hukuk)  ve haber içerikli tematik kanallardır.

Diğer yayıncılığı ücretlidir (PAY TV) olarak sunuyorlar.Çin sınırları içersinde kablolu ,IPTV digital platformda olduğu gibi uydu platformlarında ücretli olarak yayın yapıyorlar.

PAY TV de kanalları isim olarak CCTV ile başlar arkasından ingilizce isim verirler.Tematik olarak şu an 13 kanalı HD yayıncılığı vardır.Buradaki ücretli yayınların çok kaliteli bir yayıncılığı vardır.

CCTV- TV Guide

CCTV -Storm Football 

CCTV- Storm Music

CCTV - Storm Theater

CCTV- The First Theater

CCTV- Nostalgia Theater 

CCTV-Billiards

CCTV -Cultural Features

CCTV- Golf and Tennis

CCTV- Hygiene and Healthy

CCTV - Weapon Tecnology

CCTV- Women's Fashion

CCTV- World Geography


Teknik Parametreler:

CCTV 4 HD ( MPEG-4 /HD) 

Eutelsat Hot Bird 13 E (13°E)

tp. 154  (11585 GHz, pol. V, SR: 27500, FEC: 5/6; DVB-S2/8PSK

Kodlama: yok (FTA)

Sağlıyıcı: CCTV 

tp.72 (12149 V 27500) SD yayıncılığı sona erdi.









Yorumlar

Popüler Yayınlar